Herberg van Licht Herberg van Licht Herberg van Licht Sessies

Wat is Rebalancing?

Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering die leidt tot meer zelfinzicht.

Rebalancing helpt om van een staat van denken te gaan naar voelen en van voelen naar zijn. Door aanwezig te zijn in het lichaam - en niet te denken - wordt iedere ervaring in het lichaam een opening naar de innerlijke wereld.

Rebalancing begint met het lichaam. Je lichaam is je basis, je grond. We zijn geaard in ons lichaam. In ons lichaam en onze geest bestaan gewoonte-patronen die door middel van lichaamswerk bewust kunnen worden. Hierdoor wordt het mogelijk om de identificatie met lichaam en geest los te laten. Door Rebalancing leer je de kramp te ontspannen waar het lichaam en de geest aan gewend zijn geraakt. Deze ontspanning geeft een ervaring van welzijn, verandert onze perceptie en opent de dimensie naar aanwezig zijn zonder moeite.


Hoe gaat een Rebalancing Sessie in z'n werk?

Rebalancing werkt met verschillende methoden van aanraken. Soms zijn de aanrakingen zacht en subtiel, soms diep en stevig. Op de grens van weerstand en ontspanning is het mogelijk de lichamelijke met de emotionele spanning te verbinden. Door het ervaren van die lichamelijke spanning kunnen in het verleden opgeslagen emoties tot het bewustzijn doordringen en worden verwerkt.

Rebalancing leidt ertoe dat je goed leert voelen en dat je meer waardering krijgt voor wie je bent. Daarnaast geeft het je een levendiger en meer ontspannen lichaam. Het verzacht en versoepelt je spieren. Na een sessie voel je je vrijer, lichter en weer een beetje nieuw. Zo kun je meer genieten en het leven weer meer als een avontuur ervaren.

Een sessie duurt 1 1/2 uur. Soms heb je aan één sessie al voldoende, maar vaak zul je het effect van Rebalancing pas echt merken als je verscheidene sessies volgt. Na enkele keren ga je dan geleidelijk meer voelen en toelaten wat er in je leeft.

terug naar sessies

Herberg van Licht     Herberg van Licht